Forrásteremtési kompetenciák a civil közösségekben

 

100 órás engedélyezett D körös képzés (E-001674/2017/D001)

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-001674/2017

 

A képzés célja:

A képzés elsősorban azokra a kérdésekre kíván választ adni, hogy hogyan tárjuk fel és hogyan mozgósítsuk környezetünk pénzügyi erőforrásait, amivel a saját közösségi kezdeményezéseinket, együttműködéseinket megerősíthetjük. A képzés résztvevői képesek lesznek arra, hogy megtervezzék saját közösségi kezdeményezéseik pénzügyi erőforrásigényét és feltárják a céljaik megvalósításához szükséges erőforráslehetőségeket. A képzés során elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában nagyobb eséllyel lesznek képesek arra, hogy tevékenységeikhez a megfelelő erőforrásokat meg tudják szerezni. A képzés eredményeként a résztvevők a pénzügyi forrásteremtésre nem célként, hanem a közösség építésének eszközként tekintenek.

 

A képzés főbb tartalmi elemei:

  1. Forrásteremtés elméleti és gyakorlati háttere Magyarországon
  2. Hazai és nemzetközi pályázatokhoz kapcsolódó alapismeretek
  3. Hazai és nemzetközi pályázatok forrásai
  4. Pályázatírás elmélete és gyakorlata

 

A továbbképzési program szakmai és vizsgakövetelményei:

A képzési program teljesítésének feltétele a képzési órák min. 80%-án való részvétel, valamint egy hazai vagy nemzetközi pályázat tevékenységtervének és részteles, indoklásokkal alátámasztott költségtervének elkészítése tetszőlegesen választott (akár fiktív) civil szervezet részére. Az elkészített záródolgozatot a résztvevők két fős szakmai bizottság előtt mutatják be. Sikeres vizsgateljesítmény után a résztvevők tanúsítványt kapnak.

 

A képzés óraszáma:

100 óra (30 óra elmélet és 70 óra gyakorlat)

 

A képzés célcsoportja:

A képzés célcsoportja az iskolai végzettség szempontjából a min. érettségivel rendelkezők köre. A jelentkezés feltétele a 18 és 35 év közötti életkor.
 
 
 
A képzésről további információ elérhető Kállay Gyula Zoltán felnőttképzési szakmai vezetőnél a nullpont@gmail.com e-mail címen.