A Nullpont Kulturális Egyesület 1993 óta működő szervezet. Az egyesületnek 21 önkéntes tagja van. A tagok főként a Debreceni Egyetem andragógia szakos hallgatói, oktatói és barátai. A vezetőség tagjai mellett évente 10-15 önkéntes segíti a működést. A tevékenységek elsődleges célcsoportját az észak-alföldi régió, szűkebben Hajdú-Bihar megye fiataljai, fiatal felnőttjei képezik, de a felnőtt korosztály is megjelenik programjainkon.
 
 A szervezet tevékenységei elsősorban a nevelés-, oktatás-, képességfejlesztés-, ismeretterjesztés területére, a kulturális tevékenységekre, az ifjúságvédelemre terjed ki. 
Kiemelt működési területünk a kultúra, kulturális programok szervezése, amellyel az értékes és hasznos időtöltést kívánjuk népszerűsíteni. 
Egész évben szervezünk egyetemi rendezvényeket, amelyekkel elsősorban a régióban élő fiatal felnőtt korosztály kulturált szórakozásának biztosítása, illetve kultúrafogyasztási szokásainak fejlesztése a cél. 
 

Az elmúlt 20 év tevékenységei, programjai:

 
  • Kulturális tevékenységek szervezése
 
2012-től kezdődően évente „AnDragógia eVENT” címmel az adventi készülődés céljából kézműves foglalkozást szervezünk. 2013-tól a Debreceni Egyetem gólyatáborába a Civil Falu program keretében, szervezeti bemutatósátorral készülünk az egyesületi élet bemutatásának céljából. 2013-ban az egyesület fennállásának 20. évfordulóját ünnepeltük egy egynapos rendezvény keretében. A „Nullpont 20” eseményei között szakmai előadások, múltidéző kiállítás, kerekasztal beszélgetés került megszervezésre, a nap végét pedig állófogadás zárta. A szervezet minden évben részt vesz az Andragógus Szakhét kulturális és szakmai programjainak szervezésében. Pl: Mini-tréningek, tudományos, közéleti kerekasztal beszélgetések, előadások. A 2014-es szakhét keretében kb. 2-300 főt megszólítva az egészséges életmód témakörébe illő szakmai programokat kínáltunk az érdeklődőknek.
 
 
  • Nevelés, oktatás, képességfejlesztés
 
2014. júniusáig havi rendszerességgel megrendezésre került a „Tálcán a világ!” című előadássorozat, amely állampolgári és társadalmi ismeretek átadását tűzte ki célul. Az egyes alkalmakon 80-100 fő résztvevővel számolhattunk. Az elmúlt évek folyamán 6 alkalommal a Cultur Café rendezvénysorozat keretében a közművelődés és a felnőttképzés területén elismert szakemberek osztották meg tapasztalataikat alkalmanként 60-80 fős hallgatóság előtt. Évente tehetséggondozó táborokat szervezünk a Neveléstudományi Intézet hallgatói számára, ahol a tehetséggondozás iránti figyelemfelkeltés mellett a diáktudományos tevékenység támogatása a cél. A táborok kötött és kötetlen programjai hozzájárulnak a szakmai, kapcsolati háló bővítéséhez, valamint a diák - tanári kapcsolatok erősítéséhez.
 
 
  • Konferenciaszervezés
 
Szervezetünk különféle témájú konferenciák szervezésében és lebonyolításában vesz részt. 2014-ben az V. Magyar Evészavar Kongresszus és a XIV. Országos Neveléstudományi Konferencia szervezési feladataik ellátásában vettek részt az egyesület tagjai.

2015-ben pedig  a Debreceni Egyetemen megrendezésre kerülő XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia  Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekciójának lebonyolításában bonakozhattak ki az egyesület tagjai és önkéntesei.

 

  • Ifjúsági programok szervezése
2015-ben a Campus fesztiválon "Fesztiváltörténeti kiállítás" volt látható a Debreceni Egyetem Andragógia Tanszékének és a Nullpont Kulturális Egyesületnek a jóvoltából. Az érdeklődők különböző fesztiválereklyéket tekinthettek meg,  valamint  a tudásukat is tesztelhették egy óriás társasjáték keretében.

Újdonságok

A szervezők...

2013.10.13 19:17

Alakul a program...

2013.10.13 19:14

Nullpont 20

2013.08.28 10:36
2013-ban 20 éves a szervezetünk. Ez alkalomból 2013 novemberében egy szakmai találkozót szervezünk....

DE Gólyatábor 2013. CIVIL FALU

2013.08.26 13:48
Szervezetünk önkéntesei részt vesznek a Debreceni Egyetem Gólyatáborának Civil Falu programjában....

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 2013.

2013.08.26 00:00
Szervezetünk részt vett a 2013-as Országos Múzeumandragógiai Konferenica szervezésében ez év...
<< 1 | 2